Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
21
Sep '12

Kööpenhamina ohitti Tukholman suomalaisten suosikkikohteiden listalla

Hotels.comin tuore Hotel Price Index (HPI) paljastaa Kööpenhaminan kirineen alkuvuonna Tukholman ohi suomalaisten ulkomaiden suosikkimatkakohteena Pohjoismaissa. Kööpenhamina nousi listan sijalla kuusi, Tukholma on listalla kahdeksantena. Suosituimpana ulkomaan matkakohteena säilyi New York.

Tämän vuoden alkupuoliskon hotellitrendejä tarkastelevan Hotel Price Indexin (HPI) mukaan Kööpenhamina on jo Tukholmaa suositumpi matkakohde omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Tanskan pääkaupungista on tullut trendikäs matkakohde, joka vähemmän koluttuna houkuttanee enemmän kuin useampien jo hyvin tuntema Tukholma. Lisäksi yhteydet kaupunkiin ovat parantuneet. Esimerkiksi Blue1 avasi kesäksi suoran reitin Lappeenrannasta Kööpenhaminaan.

Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden Kööpenhamina nousi suosituimpien kohteiden listalla neljä pykälää ylöspäin. Tukholma petrasi sijoitustaan yhdellä sijalla. Norjan pääkaupunki Oslo jäi niukasti kärkikymmenikön ulkopuolelle sijoittuen viime vuoden tapaan kahdenneksitoista.

Suosikkikohteiden terävin kärki säilyi lähes ennallaan. New York on suosituin ja Lontoo seuraa sen perässä toisena. Sen sijaan viime vuoden kolmanneksi suosituimman kohteen eli Tallinnan sijoitus laski listalla peräti kahdeksan sijaa päätyen yhdenneksitoista. Taustalla on ainakin kaupungin hotellihintojen voimakas nousu.

Kööpenhaminan lisäksi huomattavia nousuja listalla tekivät esimerkiksi sijalta 20 kolmanneksitoista noussut klassinen rantakohde Nizza sekä neljä sijaa viime listalta parantaneet Amsterdam (9.) ja Las Vegas (15.).

Taulukko: Suomalaisten eniten suosimat kohteet ulkomailla.

Sijoitus 2012 Kohde Sijoitus 2011
1. New York 1.
2. Lontoo 2.
3. Rooma 5.
4. Pariisi 4.
5. Berliini 6.
6. Kööpenhamina 10.
7. Barcelona 8.
8. Tukholma 9.
9. Amsterdam 13.
10. Phuket 11.
11. Tallinna 3.
12. Oslo 12.
13. Nizza 20.
14. Bangkok 17.
15. Las Vegas 19.
16. Budapest 14.
17. Wien
18. Milano
19. Los Angeles
20. Singapore

Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. HPI® eli hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin ja niistä maksettuihin todellisiin hintoihin vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla. Varaus- ja hintatiedot perustuvat noin 140 000 hotelliin ympäri maailman.

Hotel Price Index- raportti kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Hotels.com

Hotels.com on osa kaikilla merkittävillä markkinoilla toimivaa Expedia-ryhmää ja sen valikoimiin kuuluu  lähes 155 000 laadukasta hotellia, huoneistoa ja B&B-majapaikkaa yli 200 maassa ja yli 25 000 kohteessa ympäri maailmaa. Näistä kaikista löytyy täydelliseen yöpymiskokemukseen tarvittavat tiedot. Jos asiakas löytää muualta halvemman hinnan etukäteen maksamalleen hotellihuoneelle, tarjoaa Hotels.comkyseisen hotellihuoneen asiakkaalle samaan hintaan. Hotels.com hyödyntää yhtä alan suurinta hotelliyhteistyöverkostoa ja neuvottelee käyttäjille parhaat hinnat sekä tarjoaa säännöllisesti erilaisia alennuksia ja tarjouskampanjoita. Lisäksi Hotels.com tarjoaa käyttäjilleen 7 miljoonaa asiakasarviota esittelemistään kohteista ihmisiltä, jotka todella ovat yöpyneet hotelleissa. Näin asiakkaat tietävät majoitusta varatessaan mahdollisimman paljon kohteesta.

Matkailijat voivat tehdä varauksen internetissä tai soittamalla monikieliseen asiakaspalvelunumeroon +358 10 808 097. Hotels.comin sovelluksia älypuhelimille ja tableteille voi ladata osoitteestahttp://fi.hotels.com/tarjoukset/mobile_fi/. Sovellusten kautta asiakkaat voivat etsiä ja tehdä varauksia missä vain ja päästä hyödyntämään yli 20 000 viime hetken tarjousta. Sovellukset ovat saatavilla yli 30 kielellä, mukaan lukien suomeksi. Sovellusten avulla käyttäjät voivat myös suodattaa ja lajitella hotelleja, lukea asiakasarvioita sekä löytää viime hetken tarjouksia läheltä omaa sijaintiaan.

Hotels.com on hiljattain lanseerannut Welcome Rewards™ -kanta-asiakasohjelmansa maailmanlaajuisesti. Welcome Rewardsissa™ asiakas saa yhden palkintoyön jokaista kymmentä Hotels.comin kautta varattua yötä kohden. Maksettavaksi jäävät vain verot ja mahdolliset lisämaksut. Hotels.comin sivuilta löytyvät ehdot ja säännöt ovat voimassa.

Viimeisen kahdeksan vuoden ajan Hotels.com on julkaissut kahdesti vuodessa palkitun kansainvälisen katsauksen hotellihuoneiden hinnoista, Hotel Price Indexin. Hotel Price Indexistä on tällä hetkellä olemassa 31 eri maiden versiota, lisätietoja: http://press.hotels.com/en-gb/hotel-price-index/. Seuraa Hotels.comia myös FacebookissaTwitterissä ja YouTubessa.

Comments Off on Kööpenhamina ohitti Tukholman suomalaisten suosikkikohteiden listalla