Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
12
Nov '14

Helsingin Martin markkinat tuo Viron Kaapelitehtaalle – kuusi vinkkiä tapahtumaan

9af6f6fae8816db0_800x800ar

Joka vuosi marraskuun loppupuolella Viro on askelen lähempänä, kun Martin markkinat täyttää Helsingin Kaapelitehtaan etelänaapurinne kulttuurilla, käsitöillä ja herkuilla. Katso alta parhaat vinkit 22.–23.11. järjestettävään tapahtumaan.

Suomen suurin vuotuinen Viro-tapahtuma Martin markkinat täyttää Kaapelitehtaan yhden viikonlopun ajaksi virolaisella matkailuohjelmalla, musiikilla, elokuvilla, kirjallisuudella, tanssilla ja käsitöillä. Tämän vuoden markkinoiden teema-alue on Viron suurimmasta folkfestivaalista tunnettu Viljandi sekä Viljandin maakunta.

Kuusi vinkkiä Martin markkinoille:

1. Nauti virolaisesta musiikista avajaiskonsertissa

Martin markkinat avataan perjantai-iltana 21.11. kello 19 Helsingin Temppelinaukion kirkossa järjestettävällä konsertilla, jossa esiintyy UMA-yhtye: Aleksei Saks (trumpetti), Robert Jürjendal (kitara) ja Iris Oja (laulu). Avajaiskonsertissa pääset tutustumaan virolaiseen musiikkiin ilmaiseksi.

2. Hanki joululahjat hyvissä ajoin markkinoilta

b63f28c2273d92a0_800x800ar

 

Martin päivän perinteiden mukaisesti markkinapöydät notkuvat virolaisista herkuista ja käsitöistä. Markkinoilta voit siis hankkia mielenkiintoisimmat joululahjat läheisten paketteihin.

3. Tartu matkatarjouksiin

Kaapelitehtaalla pääsee tutustumaan kätevästi yhdessä paikassa koko Viron ensi vuoden matkailu- ja kulttuuritarjontaan. Markkinoilla on Viron matkailun edistämiskeskuksen lisäksi paljon matkailualan yrittäjiä ympäri Viroa tarjouksineen. Edustettuina ovat muun muassa kaikki Viron eri matkailualueet, laivayhtiöistä Viking Line, Eckerö Line ja Linda Line, matkanjärjestäjät Matka-Agentit ja Vihdin Liikenne, Viron museoyhdistys ja kylpyläliitto sekä useita hotelleja, kylpylöitä ja kartanoita eri puolilta Viroa.

Lisäksi Matkailutaivas-lavalla ja -kahvilassa markkinasalin toisessa kerroksessa kuullaan molempina päivinä matkailuyrittäjien haastatteluja.

4. Tutustu virolaiseen elokuvaan Kinokomerossa

Markkinoilla on myös Kinokomero, jossa esitetään virolaisia elokuvia lapsille ja aikuisille koko tapahtuman ajan. Elokuvaohjelmisto sisältää kaksi uutuuselokuvaa, dokumentteja, kaksi Lennart Meren elokuvaa ja kokoelman episodeja Viljandia ja Viljandimaata kuvaavista elokuvista.

5. Kurkkaa virolaiseen kulttuuriin kahvila Koidulassa

Martin markkinoiden kulttuurikahvila Koidula tarjoaa viikonlopun aikana kävijöille monenlaista ohjelmaa: musiikkiesityksiä, virolaista muotia, kansantanssia, kirjailijoiden haastatteluja ja uusien matkaoppaiden esittelyä.

6. Puuhaa perheen pienimmille

Myös lapset viihtyvät markkinoilla, sillä Lastensalissa on perheen pienimmille leikkejä ja askartelua Viljandin kulttuuriakatemian opiskelijoiden johdolla.

Lisäksi Tallinnan matkailutoimisto järjestää lauantaina 22.11. klo 12–16 lapsiperheille oheistapahtuman Suomen Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla. Ohjelmassa on klovnien esityksiä, hiekkakuvien askartelua, pöytäpelejä sekä arvontaa ja hyviä palkintoja. Tapahtumassa esitellään uusimpia perhematkailun uutisia ja annetaan lomavinkkejä koko perheelle.

Tuglas-seuran, Viljandin maakunnan ja Viron matkailun edistämiskeskuksen järjestämä tapahtuma on avoinna Helsingin Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1) lauantaina 22.11. kello 10–18 ja sunnuntaina 23.11. kello 10–17. Sisäänpääsy kaikkiin Martin markkinoiden tapahtumiin on ilmainen.

Tutustu Martin markkinoiden tarkempaan ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla ja Facebookissa 

Comments Off on Helsingin Martin markkinat tuo Viron Kaapelitehtaalle – kuusi vinkkiä tapahtumaan