Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
7
Nov '14

Suomi kiinnostaa matkailumaana – Matkamessujen bloggaajaohjelmaan haki lähes 300 kansainvälistä bloggaajaa

03e6a8ae-4562-4e60-b8ee-20a461736c8b-main_image
Kansainvälinen kiinnostus Matkamessuihin ja Suomen matkailumahdollisuuksiin kasvaa ulkomaisten bloggaajien myötä. Kuva: Messukeskus
Matkamessut Helsingissä kasvattaa kiinnostustaan kansainvälisillä matkailumarkkinoilla. Tammikuisten messujen yhteydessä toista kertaa järjestettävään Nordic Bloggers’ Experience -ohjelmaan haki ennätykselliset 270 matkailubloggaajaa. Ohjelmaan valittiin 40 bloggaajaa, joilla on lukijoita ympäri maailmaa.

NBE-ohjelmaan valitut bloggaajat edustavat lukuisia eri kielialueita. Mukana on englannin lisäksi mm. kiinaksi, hollanniksi, japaniksi, koreaksi, italiaksi, ranskaksi ja espanjaksi kirjoittavia bloggaajia.

NBE-ohjelma järjestetään yhteistyössä Visit Helsingin ja Visit Finlandin kanssa. Suomessa bloggaajat tutustuvat Matkamessujen lisäksi eri kohteisiin sekä Helsinkiin. Ohjelma alkaa Suomi-kiertueella jo muutamia päiviä ennen Matkamessuja. Bloggaajamatkoja on Enontekiöstä Mikkeliin ja Porvoosta Ahvenanmaalle. Matkat on teemoitettu luonnon, kulttuurin ja hiljaisuuden ympärille.

Tutustuttuaan muuhun Suomeen bloggaajat palaavat Helsinkiin ja Matkamessuille, jossa heillä on mahdollisuus tavata matkailualan toimijoita ympäri maailmaa. Messuilla bloggaajille on tarjolla monipuolinen seminaari- ja workshop-ohjelma, johon voivat osallistua myös muut kuin NBE-ohjelman bloggaajat.  Workshoppien vetäjinä nähdään mm. National Geographicin tämän vuoden “Traveler of the Year” tittelin saaneet Pete ja Dalene Heck (www.hecktictravels.com), maailmanlaajuisen iAmbassador -bloggaajaverkoston perustaja Keith Jenkins (velvetescape.com) sekä palkittu valokuvaaja Laurence Norah Finding (Findingtheuniverse.com).

– Matkamessujen pitkäjänteinen työ tapahtuman kansainvälistämiseksi on edennyt nyt siihen pisteeseen, että tapahtuma on kiistatta Pohjois-Euroopan merkittävin matkailualan tapahtuma. Bloggaajien kautta sanomaa on saatu levitettyä tärkeille uusille alueille kuten Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan, josta messuille tulee entistä enemmän näytteilleasettajia ja myös kävijöitä, kertoo Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri Messukeskuksesta.

Helsingissä bloggaajat pääsevät osallistumaan Amazing race -kilpailuun ja tutustumaan Suomen pääkaupunkiin ja sen upeaan rannikkoon myös ilmasta käsin. Lisäksi ohjelmassa on ruokasuunnistusta, kävelyretki taiteen ja muotoilun Helsinkiin sekä erilaisia aktiviteetteja.

Bloggaaminen on osa matkailubisnestä

Yritykset käyttävät bloggaajia tukena tuote- ja palvelukehityksessään. Myös NBE-ohjelman kumppanit arvostavat suoraan bloggaajilta saatavaa palautetta.

– Momondolle yhteistyö NBE:n kanssa on luonteva valinta, sillä haluamme olla yhteydessä käyttäjiimme mahdollisimman paljon ja siten saada suoraa palautetta ja vinkkejä. Näin pystymme kehittämään palveluamme sopimaan entistä paremmin käyttäjiemme tarpeisiin, kertoo Petteri Jalonen, Momondon edustaja Suomessa.

Suomalainen matkailumaailmaa mullistava sosiaalinen matkansuunnittelusovellus CreateTrips luo matkailijoille sisältöä bloggaajien avulla. Samalla CreateTrips tarjoaa bloggaajille mahdollisuuden uuteen ansaintamuotoon julkaisemalla omia minimatkaoppaitaan sovelluksessa. Yhteistyö NBE:n kanssa on hyvin konkreettista ja suhteita bloggaajiin luodaan niin osallistumalla tapahtumiin kuin rakentamalla kilpailuita.

– Kannustamme bloggaajia julkaisemaan matkaoppaita omista lempikohteistaan ja olemme myös mukana bloggaajien workshopissa, jossa käsitellään bloggaajien erilaisia ansaintamuotoja, kertoo CreateTripsin perustaja Juha-Petteri Kukkonen.

Nordic Bloggers’ Experience on Matkamessujen kansainvälisille matkailubloggaajille suunnattu ohjelma. Ohjelmaan osallistuu 50 bloggaajaa, joista 10 on suomalaisia isäntiä. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Visit Finlandin ja Visit Helsingin kanssa. Vuonna 2015 NBE:n kumppaneina ovat majoituskumppani Radisson Blu, Aasian lentoyhteyksistä vastaava Finnair sekä sisältökumppanit CreateTrips ja Momondo. NBE:n bloggaajamatkoja järjestävät tällä kertaa Enontekiö, Visit Espoo, Visit Hämeenlinna, Inari-Saariselkä, Visit Mikkeli, Visit Porvoo, Rovaniemi, Turku Touring, Visit Åland, Visit Sweden ja Viking Line.

Nordic Bloggers’ Experiencen kokoamisesta, bloggaajamatkoista ja käytännön järjestelyistä vastaa toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti kohtaamistoimisto Innastus Oy:stä yhdessä saksalaisen matkabloggaaja Sebastian Canavesin kanssa (off-the-path.com).

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–18.1.2015.

Comments Off on Suomi kiinnostaa matkailumaana – Matkamessujen bloggaajaohjelmaan haki lähes 300 kansainvälistä bloggaajaa