Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
3
Nov '14

Kirsi-Marja Salonen jatkaa Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajana

Kirsi-Marja Salonen Heta Oy

Kirsi-Marja Salonen Kuvaaja: Heta Oy

Matkailualan tulevaisuus puhutti jäseniä syyskokouksessa

Suomen matkatoimistoalan liitto piti syyskokouksensa 31.10. Haikon kartanossa, Porvoossa. Liittoa kaksi vuotta luotsannut Kirsi-Marja Salonen valittiin yksimielisesti liiton puheenjohtajaksi myös seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Salonen on turkulainen matkatoimistoyrittäjä, joka on ollut matkailualalla vuodesta 1981. Salosen oma yritys Matkatoimisto Heta Oy on perustettu vuonna 1997. Salosella on vahva kokemus järjestötoiminnasta aiemmilta vuosilta yrittäjäjärjestössä sekä maakunnallisella että valtakunnallisella tasolla.

Matkailusta on muodostunut yksi merkittävimmistä elinkeinoista maailmassa, ja myös Suomessa sen merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Taloudellisesti haastavina aikoina matkailu on säilyttänyt asemansa maassamme harvinaisena kasvualana, vaikka koko matkailualaa koetteleva hintakilpailu asettaa edelleenkin suuria taloudellisia haasteita etenkin matkailupalvelujen tuottajille.

– Edelleen jatkuvan taloudellisen epävarmuuden lisäksi toimiala joutuu huolestuneena seuraamaan usean EU-lainsäädännön valmistelua, joilla on oletettavissa matkailuyrityksille usein negatiivisia vaikutuksia etenkin kilpailu- ja vastuuasioissa. Erityistä huolta liiton piirissä on kannettu alan kannalta keskeisimmän lain, EU:n pakettimatkadirektiivin, valmistelua seurattaessa, Kirsi-Marja Salonen mainitsee.

– Toimintaympäristön lukuisten haasteiden vuoksi yrityskohtaisen neuvonnan tarve on korostunut jäsenistön keskuudessa. Yksittäisten jäsenyritysten asioiden hoidon samoin kuin suurten lainsäädäntöhankkeiden kannalta on tärkeää, että liitolla on hyvin toimivat suhteet kansallisiin viranomaisiin ja poliittisiin päättäjiin. Lainsäädäntövalmistelun tapahtuessa suurelta osin EU-tasolla hyvien yhteyksien saaminen matkailualan kannalta tärkeisiin Euroopan parlamentin jäseniin ja EU:n virkamiehiin on entistä merkittävämpää, toteaa liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Comments Off on Kirsi-Marja Salonen jatkaa Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajana