Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
30
Oct '14

Porin Kirjurinluodossa vuosittain yli miljoona kävijää

Kirjurinluodossa kävi viime kesän aikana noin 500 000 ihmistä.

Tulos saatiin, kun kävijämääriä laskettiin otantatutkimuksena 12 päivän ajan kolmella Kirjurinluotoon johtavalla sillalla.

Porin kesätapahtumien aikaan Kirjurinluoto oli erityisen suosittu. Eniten kävijöitä laskettiin 18.7., jolloin Kirjurinluotoon tehtiin lähes 24 000 käyntiä. Tavallisina kauniina kesäpäivinä keskiarvo oli noin 6 000 käyntiä ja jopa kylminä alkukesän viikkoina alueella kävi noin 2 500 henkilöä päivittäin. Otantatutkimuksen perusteella voidaan arvioida, että Kirjurinluodon vuosittainen käyntimäärä ylittää miljoona käyntiä. Vertailun vuoksi todettakoon, että Helsingin Linnanmäelle tehdään vuosittain hieman yli miljoona käyntiä.

Kävijälaskennan lisäksi tehtiin karavaanaritapahtuma F.I.C.C Rallyn kävijöille Kirjurinluodon kehittämiskohteita ja tapahtuman alueellista vaikuttavuutta koskeva kävijäkysely. Kyselyssä selvitettiin myös vierailijoiden rahankäyttöä alueella. F.I.C.C Rallyyn osallistuneet antoivat sekä Kirjurinluodolle tapahtumapaikkana että alueen siisteydelle ja viihtyisyydelle hyvät arvosanat.

Kävijälaskennan toteutti Prizztech Oy yhteistyössä Porin Uimaseura ry:n ja Uintiklubi Nereuksen kanssa.

Comments Off on Porin Kirjurinluodossa vuosittain yli miljoona kävijää