Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
30
Oct '14

Kriteerit tiukentuivat – ensimmäinen hotelli uusi Joutsenmerkki-lupansa

648f22f0-bd5c-426c-8391-3bf0ad8334ad-main_image
Hotelli GreenStar Joensuusta uusi Joutsenmerkki-lupansa ensimmäisenä hotellina Suomessa. Hotelli täyttää pohjoismaisen ympäristömerkin tiukat kriteerit.

Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat tiukentuneet ja niiden pitää uusia lupansa kesäkuun 2015 loppuun mennessä. Uusituissa kriteereissä energiankulutukseen kiinnitetään entistä suurempaa huomiota.

Ensimmäisenä lupansa ehti uusia joensuulainen hotelli GreenStar, joka säästää ympäristöä muun muassa kuluttamalla vähemmän energiaa ja vettä verrattuna vastaavankokoiseen tavanomaiseen hotelliin.

-Joutsenmerkin uusiminen oli vaativa prosessi, mutta meidän tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa ja päivittää omaa toimintaamme. Kriteerien pitääkin olla tiukat, jotta merkki on tavoittelemisen arvoinen, hotellijohtaja Kristian Ikonen sanoo.

40 Joutsenmerkittyä hotellia

Joutsenmerkityssä hotellissa ympäristöasiat on hoidettu esimerkillisesti. Joutsenmerkin saadakseen hotellin tulee täyttää tiukat ja monipuoliset vaatimukset, jotka koskevat muun muassa energian- ja vedenkulutusta, kemikaalien käyttöä, jätehuoltoa ja hankintoja. Käytännössä Joutsenmerkki näkyy hotellissa esimerkiksi vettä säästävinä hanoina, ympäristömerkittyinä pesuaineina, turvallisina sisustusmateriaaleina ja luomutuotteina.

Joutsenmerkittyjä hotelleja on Suomessa 40 ja Pohjoismaissa lähes 500. Hotellit löytyvät kartalta tästä linkistä: http://joutsenmerkki.fi/wp-content/uploads/2013/06/Lomakartta_2014.pdf

Majoitu vihreästi

Hotelli GreenStar tarjoaa edullisesti huoneita 1-3 hengelle. Asiakas maksaa vain yöpymisestä. Muun muassa aamiais- ja paikoituspalvelusta maksetaan tarvittaessa erikseen.

Hotelli GreenStar tarjoaa perinteisen hotellin tapaan vastaanottopalvelun, mutta asiakkaalla on myös mahdollisuus hoitaa varaus ja sisään kirjautuminen omatoimisesti hotellin eteisessä ympäri vuorokauden auki olevan automaatin avulla.

Comments Off on Kriteerit tiukentuivat – ensimmäinen hotelli uusi Joutsenmerkki-lupansa