Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
21
Oct '14

Kyproksen Matkailutoimisto: Lomakaupunki Limassol uudistuu

ocbdksiad8rxe7fwylj1

Kyproksen toiseksi suurin kaupunki Limassol on viime vuosien aikana läpikäynyt muutoksen kuluneesta turistikohteesta kosmopoliittiseksi trendipaikaksi. Paikallisviranomaiset ja yksityinen liike-elämä ovat erilaisten hankkeiden avulla saaneet 80-luvun tähden loistamaan uudelleen. Vanhoja hotelleja on remontoitu, uudistettu tai muutettu siisteiksi asunnoiksi, joista on näköala Välimerelle. Uusia trendikkäitä ravintoloita, kattoterasseja ja klubeja syntyy kuin sieniä sateella ranta-alueelle ja kaupungin vanhaan osaan.

Hiljattain uudelleen avatusta huvivenesatamasta aivan ydinkeskustan vieressä on tullut valtava menestys. Sinne kerääntyy ihmisiä sekä päivisin että iltaisin ruokailemaan ravintoloissa, kahviloissa, tekemään ostoksia tai vain kuljeskelemaan ja katselemaan elämänmenoa. Siellä kuluu helposti muutama tunti leudon merituulen hyväillessä kasvoja. Hankkeen ensimmäinen vaihe on valmistunut, ja nyt on meneillään jo toinen vaihe, jossa mm. rakennetaan hiekkaranta ja uusi hotelli lähelle rantaa.

Limassolin kaupunki on viime vuosina tehnyt paljon työtä kunnostaakseen ja uudistaakseen rantapromenadia, joka kulkee pitkää rantaviivaa pitkin. Hiljattain vihittiin monitoimipuisto ja pieni puistoteatteri lähellä rantapromenadia ja keskustaa. Vuoden lopussa valmistuvat uudet sillat/laiturit, joita pitkin voi kävellä ja katsella merta. Uusia pyöräilyreittejä on myös suunniteltu eri puolille kaupunkia. Suosituin on tietysti Välimeren rantaa pitkin kulkeva rantareitti. Kyproslaiset ovat ottaneet pyöräilytrendin omakseen, ja uusia pyöräkauppoja avautuu nopeaan tahtiin eri kaupunginosiin.

Limassolin matkailuviranomaiset raportoivat kaupungissa vierailevien yksittäisten turistien määrän kääntyneen nousuun. Ilman ryhmää matkustavien omatoimimatkailijoiden määrä on kasvanut merkittävästi viimeisten 2–3 vuoden aikana säännöllisten lentoyhteyksien lisäännyttyä. Limassol houkuttelee erityisesti aktiivisia matkailijoita ja niitä, jotka haluavat muutakin kuin vain rantalomaa. Kaupungin sijainti etelärannikolla on ihanteellinen niille, jotka haluavat tutustua saaren rikkaaseen kulttuuriperintöön ja koskemattomaan luontoon.

– Limassol on todellakin uudistunut ja voin ehdottomasti suositella matkaa tänne. Ympäri vuoden elämää sykkivä kaupunki sopii kaikille, mutta ehkä aikuiset ja nähtävyyksistä kiinnostuneet viihtyvät parhaiten. Kaupungissa on paljon erittäin hyviä ravintoloita ja lähistöllä on joitakin Kyproksen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Lisäksi kaupungista on vain puolen tunnin ajomatka loistaville golfkentille, sanoo Johan Lantz Kyproksen matkailutoimistosta.

Useat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja Kyprokselle. Huhtikuusta 2015 alkaen Helsingistä on suora Finnairin lentoyhteys Pafoksen lentokentälle.

Comments Off on Kyproksen Matkailutoimisto: Lomakaupunki Limassol uudistuu