Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.1.2013 järjestettävä Matkamessut hemmottelee upeilla tanssi- ja musiikkiesityksillä sekä matkakertomuksilla maailmalta. Pohjois-Euroopan suurimmassa matkailualan tapahtumassa voi heittäytyä vieraiden kulttuurien tunnelmaan myös eri maiden osastoilla. Yhteensä näytteilleasettajia on mukana yli tuhat.

Jazzia ja retromuotia

Matkamessujen keskipisteenä sykkii Aurinko-lava. Viihteellisestä ohjelmasta vastaavat mm. jazz-muusikko Ira Kaspi tanssiryhmineen, rap-artisti Daco Junior Live sekä Saija Varjus. Lisäksi nähdään matkaoppaiden asuja 50 vuoden ajalta vintage-muotinäytöksessä ja kuullaan tunnelmia Matkaoppaat -tv-sarjan kuvauksista.

Iskelmä-kahvilassa pääsee seuraamaan suoran radiolähetyksen tekoa ja samalla voi tavata kotimaan kirkkaimpia iskelmätähtiä.

Matkavinkkejä, haita ja revontulia

Mondo Stagella matkaopaskirjailijat kertovat parhaat vinkkinsä niin ruokamatkoista, kaukokohteista kuin pääkaupungistamme Helsingistä. Äänessä ovat matkailun konkarit, jotka jakavat vinkkejään niin hyvistä kuin huonoista kokemuksistaan yleisölle.

Tietoiskuissa on luvassa myös aiheita valkoisista haista ja revontulista. Lisäksi kuullaan, millainen elämys on luvassa, kun matkaa taitetaan omassa tahdissa matkailuauton kyydissä.

www.matkamessut.fi
www.facebook.com/matkamessut

Perjantaina klo 12 yleisöajan aloittaa Aurinkolavalla paneelikeskustelu matkailun sosiaalisista ja kulttuurisista vaikutuksista kohdemaihin ja niiden väestöön.

Sukellusta ja herkkuja

Sukelluskylässä on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan pulahtamista veden alle ja ottaa ensituntumaa suosittuun harrastukseen. Samalla on hyvä tilaisuus kysellä myös parhaista sukellusmatkakohteista ja varusteista.

Tasty Travel alueella on maisteltavina eri maakuntien ruokakulttuurien parhaimpia herkkuja sekä maistiaisia maailmalta.

Matkamessujen sunnuntaina ohjelmaa perheille

Sunnuntai 20.1. on Matkamessujen ja Caravan-messujen perhepäivä. Silloin Messukeskus täyttyy maskoteista, saduista ja muusta koko perheen ohjelmasta.

Messukeskuksen halleissa kiertelevässä maskottikulkueessa nähdään mm. Muumit, Ville Viking, Jonne Jääkarhu, Turix Kiertotähti ja Peppi Pitkätossu. Lapsille on myös satuhetkiä, kasvomaalausta sekä lauluja ja leikkejä kreikaksi. Viihteestä vastaavat lastenorkesteri Ammuu!, DCA:n tanssiryhmä, Taikatytöt Show ja Muumimaailma Show.

Aikuisille tarjolla on monipuolisia tietoiskuja lasten kanssa matkustamisesta ja matkustusturvallisuudesta. Lavalle pääsee myös karavaanarielämään hurahtanut tv:stä tuttu Super-Marjo. Lisäksi kuullaan kahden perheen tarina matkailuautoilusta Lofooteilla.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 17.–20.1.2013. Avoinna matkailualan ammattilaisille to 17.1. klo 9-19 ja pe 18.1. klo 9-12. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 18.1. klo 12–19, la–su 19.–20.1. klo 10–18.