Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
24
Sep '14

Sahanlahti Resort Oy on Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys

10446691_539919722781411_2717299736457660568_n

Sahanlahti Resort Oy on valittu Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritykseksi. Valinta julkistettiin 24.9.2014 klo 12 Ravintola Tallissa Mikkelissä.

Valinnan teki alan kehittäjien ja toimijoiden raati ehdotuksista, jotka hankittiin Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanke – Ruoka matkailun keskiöön -hankkeen järjestämällä kilpailulla.

Valinnassa raati kiinnitti huomiota ruokaan liittyvän alueellisen omaleimaisuuden esiintuomiseen, tuotteistetun palvelukokonaisuuden elämyksellisyyteen, maaseudun elinvoimaisuuden kasvattamiseen ja Etelä-Savon ruokamatkailun houkuttelevuuden ja tunnettuuden lisäämiseen sekä yrittäjän intohimoon tekemäänsä työhön ja sen kehittämiseen.

Paikalliset tuotteet keskeisellä sijalla

Raadin tehtävä ei ollut helppo. Etelä-Savossa on useita erinomaisia ehdokkaita vuoden ruokamatkailuyritykseksi. Lopulta raati päätyi valinnassaan Saimaan rannalla Puumalassa sijaitsevaan Sahanlahti Resort Oy:hyn.

– Sahanlahden yrittäjäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen ovat asettaneet paikalliset tuotteet ja tuottajat keskeiselle sijalle yrityksen toiminnassa. Kuivalaiset ovat sisäistäneet ruoan merkityksen vetovoimatekijänä ja päässeet hyvään vauhtiin ruokamatkailupalvelujen tuotteistamisessa, hankkeen projektipäällikkö Taina Harmoinen kertoo raadin valintaperusteista.

– Olemme yllättyneitä ja iloisia tunnustuksesta. Ennen kaikkea on hienoa, että asiakkaat ovat pitäneet tarjoamastamme ruuasta. Meille on luontevaa, tai oikeastaan itsestään selvää tarjota asiakkaillemme paikkakunnan pientuottajien tuottamista raaka-aineista omassa keittiössä käsityönä valmistettua ruokaa, emäntäJaana Kuivalainen kertoo.

– Hyvin sujunut kesä luo uskoa liikeideaamme. Parhaillaan suunnittelemme talvikauden ja ensi kesän toimintaa sekä jatkamme tilojen remontointia. Tavoitteenamme on ympärivuotinen elävä Sahanlahti, isäntä Janne Kuivalainen jatkaa.

Palkitsemisessa nostetaan vuosittain eri teema esille

Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys valittiin nyt ensimmäistä kertaa. Palkittavaksi yrityksesi ehdotettiin 13 yritystä eri puolilta Etelä-Savoa.

– Suunnitelmissa on valita vuosittain vuorotellen matkailun eri teemoihin liittyvä eteläsavolainen yritys. Tänä vuonna valinta kohdistui ruokamatkailuun. Ensi vuoden teemana voisi olla vaikkapa hyvinvointi- tai luontomatkailu, koulutusjohtaja Tuija Pesonen Mikkelin ammattikorkeakoulun matkailu- ja ravitsemisalan laitokselta toteaa.

Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys -kilpailun järjesti Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoima Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanke – Ruoka matkailun keskiöön. Hanke toteutetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja Etelä-Savon ELY-keskuksen rahoituksella.

Comments Off on Sahanlahti Resort Oy on Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys