Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
9
Sep '14

Matkamessuille kymmeniä ulkomaisia bloggaajia

2da1bffa-d00c-41ed-b3bd-ecd1ec250494
Matkamessuilla voi tutustua 80 maan matkailutarjontaan. Kuva: Messukeskus.
Matkamessut tuo 40 ulkomaista matkailualan bloggaajaa Suomeen ja Helsinkiin tammikuussa. Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen Nordic Bloggers’ Experience -ohjelma toteutetaan yhteistyössä Visit Helsingin ja Visit Finlandin kanssa.

Ensimmäisen Nordic Bloggers’ Experience (NBE) ohjelman tuloksena sosiaalinen media täyttyi suomalaisesta talvieksotiikasta kuvin, sanoin ja videoin. Yksittäisiä blogipostauksia ilmestyi yli 150 ja #nbeFinland kuvia julkaistiin Instagramissa lähes 1000. Lisäksi tavoittavuus Twitterissä oli yli 15 miljoonaa. NBE-ohjelman vahvuudet huomattiin myös kotimaassa, sillä ohjelma voitti Kuntamarkkinoinnin Suomen mestaruuden keväällä 2014.

Bloggaajaohjelman taustalla on vahva yhteistyökumppani, saksalainen Sebastian Canaves-Börner (www.off-the-path.com), joka on toiminut myös maailman suurimman matkailutapahtuman ITB Berliinin bloggaajaohjelman taustavaikuttajana. Ohjelman tuottajana toimii Innastus Oy:n toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti.

Tänä vuonna Suomeen tuodaan bloggaajia myös Aasiasta, mistä NBE:n yhteistyökumppani Finnair lennättää bloggaajat Helsinkiin. Mukaan valitaan myös videobloggaajia, joiden kanssa yhteistyössä tuotetaan ohjelmasta kertova video. Bloggaajien haku on käynnissä syyskuun loppuun saakka osoitteessa www.nbe.fi.

NBE-ohjelmaan valitaan 40 ulkomaista bloggaajaa. Viime vuonna hakemuksia tuli noin 130. Lisäksi ohjelmaan valitaan mukaan 10 suomalaista matkabloggaajaa isännöimään kansainvälisiä sisällöntuottajia.

Parhaita paloja Suomesta ja lähialueilta

NBE-ohjelma pitää sisällään teemoitettuja tutustumismatkoja ympäri Suomea ja lähialueita.  Ennen ja jälkeen Matkamessujen bloggaajat vierailevat mm. Mikkelissä, Saariselällä, Tukholmassa, Porvoossa, Turussa ja Nuuksiossa. Visit Finlandin kolmen markkinointiteeman – Silence Please, Cultural Beat, Wild & Free – mukaisesti rakennetuilla matkoilla bloggaajille esitellään niin maalais- ja kaupunkimaisemia kuin ruokakulttuuria ja  savusaunoja. Mukana matkojen järjestelyissä on kymmenen eri alueorganisaatiota Suomesta ja lähialueilta.

– Viimekertainen NBE oli todella onnistunut. Porvoosta levisi maailmalle paljon upeaa materiaalia. Lisäksi bloggaajat ovat edelleen meihin yhteydessä, he kommentoivat mm. Porvoon kuvia Instagramissa ja Facebookissa. NBE-ohjelma herätti myös valtavasti kiinnostusta paikallismedioissa, kertoo matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen Porvoon kaupungin matkailutoimistosta.

Matkamessuilla bloggaajilla on mahdollisuus tavata matkailualan toimijoita ympäri maailmaa ja osallistua kattavaan seminaari- ja koulutusohjelmaan. Helsingissä bloggaajat tutustuvat paikalliseen ruokakulttuuriin uuden ruokakartan avulla ja perehtyvät mm. videoiden tekemiseen. Tämän lisäksi bloggaajille on viimekertaisten palautteiden perusteella varattu aikaa tutustua myös omin päin Helsinkiin.

– Bloggaajat ovat Helsingin lähettiläitä maailmalla. He ovat matkailun edelläkävijöitä, joiden tekemisiä seurataan. NBE-ohjelman avulla luomme tiiviin bloggaajaverkoston, josta on hyötyä myös muissa projekteissa, kertoo Helsingin matkailun sosiaalisen median koordinaattori Elisabeth Heinrichs.

Yksi Nordic Bloggers’ Experience –ohjelman pääyhteistyökumppaneista on hotelliketju Radisson Blu, joka majoittaa bloggaajat Helsingin osuuden aikana neljään hotelliinsa.
Radisson Blu Hotelleilla on kullakin oma yksilöllinen identiteettinsä, ja tapahtuman aikana bloggaajat haastetaan ikuistamaan kunkin mukaan valitun neljän hotellin identiteetit.

– Yhteistyö bloggaajien kanssa tarjoaa meille hotelliketjuna mielenkiintoisen mahdollisuuden konkretisoida hotelli-identiteettien eteen tekemäämme työtä bloggaajien kokemusten kautta kuvin, sanoin ja videoin. Hotellien markkinoinnissa hakukonenäkyvyys on todella tärkeässä roolissa ja tähän pääyhteistyökumppanuus merkittävän bloggaajakampanjan kanssa tarjoaa hyvän lisän ja näkyvyyden niin kansainvälisesti kuin kotimaassa, kuvailee yhteistyötä Suomen Radisson Blu Hotellien markkinointipäällikkö Marileea Järnefelt.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–18.1.2015.

Comments Off on Matkamessuille kymmeniä ulkomaisia bloggaajia