Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
5
Dec '12

Finnmatkat: Finnmatkojen matkustajamäärä uuteen ennätykseen

Finnmatkojen matkustajamäärä kasvoi yhtiön syyskuun lopussa päättyneellä tilikaudella 277 000 matkustajaan (274 000). Yhtiön liikevaihto nousi 227 miljoonaan euroon (214 miljoonaa euroa). Liiketoiminnan tulos oli 2,9 miljoonaa euroa (9,5 miljoonaa euroa).

– Olemme onnistuneet tässä haastavassa markkinatilanteessa kasvattamaan markkinaosuuttamme ja asiakasmääräämme. Myös asiakastyytyväisyys on noussut ennätyslukemiin (NPS). Finnmatkoilla on nyt siis enemmän ja tyytyväisempiä asiakkaita kuin koskaan aikaisemmin, iloitsee Finnmatkojen maajohtaja Tiina Sirén.

Positiivisen kehityksen taustalla on Sirénin mukaan mm. pitkäjänteinen strategiatyö ja voimakas panostus konseptihotelleihin, kuten aikuisille suunnattuihin Blue Couples -hotelleihin ja Blue Village -perhehotelleihin. Kaksi kolmesta Finnmatkojen asiakkaista valitsi loman hotellissa, joka löytyy vain Finnmatkojen valikoimasta.

– Olemme myös keskittyneet vahvasti nettikaupan sekä muiden digitaalisten kanavien kehittämiseen. Esimerkiksi Facebookissa saavutimme viime viikolla maagisen sadantuhannen fanin rajan. 75 prosenttia lomista varataan netistä, kertoo Sirén.

Tulosta kuitenkin rasittivat mm. lomamatkojen ylitarjonta viime talven markkinoilla sekä nousseet tuotantokustannukset.

– Meillä oli viime talvena selvää ylitarjontaa Thaimaan-lomista. Vastaavasti kesällä taas jouduimme myymään jopa eioota, kun sateinen sää sai ihmiset varaamaan viimetingassa lomia ennätystahtia, kiteyttää Sirén.

Viime kesältä jäänyt lämpövaje on vauhdittanut myös alkaneen talvikauden ja tulevan kesän lomamyyntiä. Esimerkiksi ensi kesän matkoja on myyty jo 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Talouden alavire ei näy nykyään enää suoraan matkamyynnissä. Suomalaiset arvostavat vapaa-aikaansa enemmän ja haluavat satsata siihen, arvioi Sirén.

Finnmatkojen pohjoismainen emoyhtiö TUI Nordic* teki ennätyksellisen tuloksen 83,8 miljoonaa euroa (80,9). Liikevaihto nousi 1,3 miljardiin euroon (1,2). Myös TUI Nordicin kokonaisasiakasmäärä kasvoi, matkustajia Pohjoismaista oli yhteensä 1 500 000 (1 427 000). TUI Nordic on Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä.

* TUI Nordicin tuloksessa ovat mukana Finnmatkat, Fritidsresor, Star Tour, TUIfly Nordic, TEMA, Nazar ja WonderCruises.

http://www.tuitravelplc.com/investors-media/new…s-releases/news

Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 275 000 valmismatkaa. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua, maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel Plc:tä, jolla on vuosittain yli 30 miljoonaa matkustajaa 31 maasta.

Comments Off on Finnmatkat: Finnmatkojen matkustajamäärä uuteen ennätykseen