Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
3
Apr '14

Ruokaturismi kasvussa, Japani uusi ruokakulttuurin mekka?

foodtourism2

Ruokaturismi on kasvava trendi maailmalla. Mutta tiesitkö että ainakin Michelin-tähdillä mitattuna Japani on uusi ruokakulttuurin mekka ja että Espanjan rannikkokaupungissa San Sebastianissa on eniten Michelin-ravintoloita väkilukuun suhteutettuna?  Hotels.com  listasi uusimmassa Hotel Price Index -raportissaan kaupungit, joissa on eniten Michelin-tähdillä varustettuja ravintoloita. Lounasaikaan kulinaristisista nautinnoista pääsee usein nauttimaan vaatimattomammallakin budjetilla.

Japani muodostumassa ruokakulttuurin edelläkävijäksi

Maailman uusi ruokapääkaupunki on Michelin-oppaan perusteella Tokio: Vuoden 2014 oppaassa korkeimman kolmen tähden luokituksella rankattuja ravintoloita löytyy alueelta huikeat 13 kappaletta, minkä lisäksi Tokiossa on 55 kahden tähden ravintolaa, 175 yhden tähden ravintolaa ja 157 erinomaisesta hinta-laatusuhteesta kertovan Bib Gourmand -merkinnän saanutta ravintolaa.

Japanin kaupungeista myös Osaka ja Kioto ovat ruokamatkailijalle loistavia kohteita: Osakassa on neljä kolmen tähden ravintolaa ja tähtiä on myönnetty kaiken kaikkiaan 137 kun taas Kiotossa on seitsemän kolmen tähden ravintolaa ja tähtiä on kokonaisuudessaan myönnetty 127 kpl.

Euroopan ruokapääkaupunkeja Pariisi ja San Sebastian 

Pariisilla on toki edelleen vahva sijansa kulinaristisella kartalla: kaupungilla on tällä hetkellä yli 70 Michelin-ravintolaa, joista kolmen tähden ravintoloita on kymmenen.

Euroopan kaupungeista ruokamielessä kiinnostavin on ehkä kuitenkin Espanjan baskimaalla sijaitseva San Sebastian. Kaupungissa on enemmän Michelin-tähtiä välilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa: satamakaupungilla on kolme kolmen tähden Michelin-ravintolaa, minkä lisäksi kuudella ravintolalla on vähintään yksi tähti. Alueen ruokakulttuuria värittää meren läheisyys sekä se, että vaatimattomat olot ovat opettaneet paikalliset valmistamaan huikeita ruokalajeja mitä edullisimmista raaka-aineista.

Helsingissä kiinnostavia Michelin-tulokkaita ovat uudet yhden tähden ravintolat Chef & Sommelier ja Ask. Tähtensä säilyttivät myös Demo, Luomo, Olo ja Postres.

FAKTA: Michelinin vuosittain julkaisema hotelli- ja ravintolaopas listaa maailman parhaat ravintolat ja niiden keittiömestarit. Tähtiä jaetaan säästeliäästi niille, jotka edustavat arvostelijoiden mielestä poikkeuksellista laatua sekä ruokakulttuurin että ruoanlaittotaidon osalta.

VINKKI:  Michelin-ravintoloissa on usein edullisempaa ruokailla lounasaikaan.

Kaupungit, joissa on eniten Michelin-ravintoloita ja keskimääräinen asiakkaiden maksama hinta hotelliyöstä kahden hengen huoneessa:

 • Tokio 98 €
 • Pariisi 131 €
 • New York 190 €
 • Kioto 95 €
 • Hong Kong 145 €
 • Osaka 80 €
 • San Sebastian 134 €
 • Brugge 120 €
 • Lontoo 143 €
 • Chicago 131 €
 • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
 • Hinnat ovat matkailijoiden maksamia keskihintoja vuoden 2013 ajalta, joten muutokset ovat mahdollisia.

Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. HPI® eli hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin ja niistä maksettuihin todellisiin hintoihin vuonna 2013. Varaus- ja hintatiedot perustuvat noin 150 000 hotelliin ympäri maailman.

VOIT LUKEA HOTELS.COMIN HOTEL PRICE INDEX –RAPORTIN KOKONAISUUDESSAAN TÄSTÄ.

Comments Off on Ruokaturismi kasvussa, Japani uusi ruokakulttuurin mekka?