Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
30
Nov '12

Rantapallo: Tyhjät rinteet ja halvat hinnat – näin löydät talven parhaat lumilomat

Jos tahdot löytää kohtuuhintaisen hiihtomatkan vielä tälle talvelle, toimi heti. Etenkin vuodenvaihteen juhlakaudelle matkaa suunnittelevalla on jo kiire.

Jouluksi lumilomalle – Lappi vai Alpit?

Parhaat hiihto- ja lasketteluolosuhteet ovat odotettavissa helmikuulle, mutta halvinta matkustaminen on huhtikuussa.

Jouluksikin rinteeseen pääsee, mutta juhlakaudella mäkeen halajavan kannattaa unohtaa tässä vaiheessa Alpit ja suunnata kotoiseen Lappiin. Alppikohteiden pakettimatkat myytiin pääosin jo syksyllä, mutta Lapista löytyy vielä hyvin majoituskapasiteettia jopa jouluaatolle.

– Uutena vuotena Lappi on sen sijaan ruuhkainen, sillä ulkomailta saapuvat turistit kansoittavat majoituspaikat, kertoo Lumipallo.fi-hiihtomatkailusivuston päätoimittaja Jonna Iljin.

Taantuma ei vielä pelota hiihtomatkailijoita

Suomalaisten hiihtomatkavarauksiin ei taantuma tunnu ainakaan toistaiseksi vaikuttavan.

– Kaikki suomalaiset matkatarjoajat ovat myyneet matkoja jo nyt viime vuotta selvästi enemmän. Monille kuluvan talven viikoille on jo pitkään myyty ei-oota. Samalla tarjolla olevien matkojan määrä on lähes kaikilla toimistoilla kasvanut, sanoo Iljin.

Myynnin kasvulle nähdään useampia syitä. Yhtäältä suomalaiset vaikuttavat turtuneen uutisiin epävarmasta taloudesta – vaikka irtisanomisistä uutisoidaan, ei taantuma vielä näy omassa kukkarossa. Toisaalta talouden epävarmuus ei näytä koskettavan laskettelevaa väestöä pahimmin, sillä laskuväki edustaa usein tilastokeskiarvoa varakkaampaa keskiluokkaa, ja vaikka talous mietityttäisi, ei omasta harrastuksesta tingitä ensimmäisenä.

– Myös Lappi on myynyt hyvin. Pohjoisen suurista keskuksista kerrotaan jopa 50 % varausmäärien kasvusta vuodenvaihteelle ja neljäosan kasvusta koko kaudelle, kun verrataan samaan ajankohtaan viime vuonna, jatkaa Iljin.

Parhaat olosuhteet ennen hiihtolomaviikkoja

Vuodenvaihteen rinneruuhkat helpottuvat Alpeilla tammikuun alkuviikkojen jälkeen. Fiksu laskija ajoittaakin reissunsa helmikuun puoliväliin ennen viikkoa 7, jonka jälkeen sekä Keski-Euroopan että Pohjoismaiden lomakaudet alkavat.

Alkuvuoden viikoilla lumiolosuhteet ovat yleensä jo hyvät ja aurinko alkaa näyttäytyä, mutta ei vielä sulata rinteitä. Matkanjärjestäjillä on vielä tarjolla näille viikoille hyviä paketteja eikä majoitusvaihtoehdoista tarvitse tinkiä, kun varauksen tekee hyvissä ajoin.

Halvinta kauden lopussa – viikon hiihtomatka voi irrota jopa 500 eurolla

Budjettihiihtäjä lähtee matkaan vasta vilkkaimman kauden jälkeen maaliskuun lopulla. Moni matkatoimisto tarjoaa kauden loppupuolella halpoja paketteja erityisesti lumen suhteen epävarmoihin kohteisiin – ja jos kelit osuvat kohdilleen, voi unelmapuuteria päästä pöllyttämään hyvinkin halvalla.

Joulun jäljellä olevia esimerkkilähtöjä*
Lähtö 22.12.2012 Engelberg, Sveitsi (Parom) alk. 990 €
Lähtö 22.12.2012 Mayrhofen, Itävalta (Parom) alk. 1290 €

Uuden vuoden jäljellä olevia esimerkkilähtöjä*
Lähtö 29.12.2012 St. Anton, Itävalta (STS Alppimatkat) alk. 1345 €
Lähtö 30.12.2012 Laax, Sveitsi (YouTravel) alk. 1245 €

Koko kauden halvimpia paketteja*
Lähtö 28.2.2013 Åre, Ruotsi (Elämysmatkat) alk. 435 €
Lähtö 28.3.2013 Engelberg, Sveitsi (Elämysmatkat) alk. 630 €
Lähtö 28.3.2013 Sölden, Itävalta (YouTravel) alk. 735 €
Lähtö 12.1.2013 Bad Gastein, Itävalta (STS Alppimatkat) alk. 790 €

* Esimerkit ovat viikon matkoja sisältäen lennot, kuljetukset ja majoituksen – joissakin myös ateriat. Listalla mainittujen matkojen lähtöpaikka on Helsinki. Tilanne 30.11.2012 klo 11:30. Ajankohtaiset hiihtomatkatarjoukset löytyvät Lumipallon hiihtomatkahaun avulla.

Suomen suosituin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, keskustelut, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. Lumipallo.fi on Rantapallon syksyllä 2012 perustettu talvimatkailuun keskittyvä sisarsivusto. http://www.rantapallo.fi http://www.lumipallo.fi

Comments Off on Rantapallo: Tyhjät rinteet ja halvat hinnat – näin löydät talven parhaat lumilomat