Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
27
Nov '12

Matkatoimisto Oy Area: Aika ottaa ohjat omiin käsiin? – Yli 70 % suomalaisista yrityspäättäjistä hakee nyt kasvua

Liikematkustus on hyvin suhdanneherkkä ala. Voisi olettaa, että kireä taloustilanne olisi saanut suomalaiset yritykset säästämään liikematkustamisessa – aiempina vuosina liikematkustus on selvästi vähentynyt laskusuhdanteessa. Matkatoimisto Arean teettämä päättäjätutkimus kertoo kuitenkin nyt toista.

Tutkimus osoittaa, että suomalaiset yritykset suhtautuvat nykyiseen taloustilanteeseen mahdollisuutena. Yli 70 % päättäjistä hakee nyt nettokasvua tai vähintään markkinaosuuden kasvua. Suomalaisten yrityspäättäjien asenteissa on siis selvästi havaittavissa aitoa yrittämisen henkeä heikosta taloustilanteesta huolimatta.

Tärkeimmiksi painopistealueikseen yritykset nimeävät uusasiakashankinnan ja uusien markkinoiden avaamisen. Nämä vaativat asiakastapaamisia kasvotusten, mikä kasvattaa liikematkustusmarkkinoita.

Kasvualueet vetävät liikematkustajia
Lähitulevaisuudessa päättäjät näkevät liikematkustuksensa suuntautuvan vahvasti kasvaville markkinoille. Jopa 57 % päättäjistä näkee matkustuksensa kasvavan Kiinaan lähivuosina. Venäjälle kasvua povaa 55 % ja Afrikan maihin 53 %. Muita voimakkaita kasvualueita ovat mm. Kaakkois-Aasia, Lähi-itä, Intia ja Etelä-Amerikka.

Matkustuksen laajeneminen Euroopan ulkopuolelle lisää matkatoimistopalveluiden kysyntää. Liiketoiminta-alueiden laajentuminen ei kuitenkaan poista lähialueiden merkitystä kaupan käynnille: eniten matkustetaan kotimaan jälkeen edelleen muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Matkatoimisto Oy Area on sähköisten matkapalveluiden edelläkävijä ja yksi Suomen johtavista liikematkatoimistoista, jolla on toimistot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Sähköisten ratkaisujen kehittäminen on tärkeä osa strategiaamme. Arealla on 130 työntekijää ja sen myynti vuonna 2011 oli 126 miljoonaa euroa. Area on osa Finnair-konsernia sekä kansainvälisen matkahallintopalveluita tarjoavan GlobalStar-verkoston edustaja Suomessa. www.area.fi

Comments Off on Matkatoimisto Oy Area: Aika ottaa ohjat omiin käsiin? – Yli 70 % suomalaisista yrityspäättäjistä hakee nyt kasvua