Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
3
Mar '14

Tutkimus: Wc-tilojen taso vaikuttaa hotellikokemukseen

19-omataloruusuvuori-wc2

Metsä Tissuen teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät pieniä yksityiskohtia tärkeänä osana korkeatasoista hotelli- tai ravintolakokemusta. Wc-tiloilta odotetaan ennen kaikkea puhtautta, mutta myös hyvä tuoksu, laadukkaat pesuaineet ja laadukas wc-paperi ovat ehdottomia vaatimuksia yli puolille vastaajista.

TNS Gallupin toteuttamassa tutkimuksessa kysyttiin suomalaisten odotuksia tasokkaiden hotellien ja ruokaravintoloiden wc-tiloja kohtaan. Vastausten perusteella suomalaiset odottavat saniteettitiloilta etenkin puhtautta: sitä pitää ehdottomana vaatimuksena lähes jokainen vastaaja (95 %). Yli puolelle välttämättömyyksiä ovat myös hyvä tuoksu ja laadukas wc-paperi, hotelleissa lisäksi laadukkaat pyyhkeet ja pesuaineet – sekä hiustenkuivaaja.

Vähiten painoarvoa saavat tuoreiden kukkien ja kynttilöiden kaltaiset koristukset. Noin joka viides vastaaja ei itse asiassa haluaisi näitä wc-tiloihin lainkaan.

Wc-tilojen tason katsottiin vaikuttavan käsitykseen hotellin ja ravintolan yleisestä tasosta. Vastaajista yhteensä 92 % oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että hyvästäkin ravintolasta voi jäädä huono mielikuva, jos wc-tilat eivät ole tasokkaat. Lähes jokainen vastaaja (96%) oli myös täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että hotellihuoneen kylpyhuoneen sisustus ja varustelu on tärkeä osa hotellikokemusta.

Tutkimukseen vastanneista yhdeksän kymmenestä piti pieniä yksityiskohtia tärkeänä osana korkeatasoista hotelli- tai ravintolakokemusta. Esimerkiksi enemmän kuin kaksi kolmesta vastaajasta kokee, että huonolaatuinen tai halvan oloinen wc-paperi tasokkaan ravintolan tai hotellin saniteettitiloissa aiheuttaa heille pettymyksen.

– Kuluttajille on nykyään marketin hyllyssä tarjolla todella korkeatasoisia, pehmeitä ja vahvoja wc-papereita. Miksi he tyytyisivät kodin ulkopuolella yhtään vähempään? Esimerkiksi viime syksynä markkinoille tuotu nelikerroksinen Lambi Deluxe -wc-paperi on otettu todella hyvin vastaan, sanoo markkinointijohtaja Jussi Haapkylä Metsä Tissuelta.

Naisille pienet yksityiskohdat ovat tärkeämpiä kuin miehille, samoin paljon hotelleissa yöpyvät arvostavat yksityiskohtia keskimääräistä enemmän.

Verkkopaneelina toteutettuun tutkimukseen vastasi 605 suomalaista syksyllä 2013. Kysymykset esitettiin ihmisille, jotka ilmoittivat yöpyvänsä hotelleissa ja asioivansa ruokaravintolassa vähintään kerran vuodessa.

Comments Off on Tutkimus: Wc-tilojen taso vaikuttaa hotellikokemukseen