Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
11
Feb '14

Scandic ostaa Rica Hotels -ketjun – Vahvistaa tarjontaansa 72 hyvämaineisella hotellilla

kiqvhadzhmgvxyjgddup

Scandic on solminut sopimuksen Rica Hotels -ketjun ostosta. Kun Scandicin tarjontaan lisätään yhteensä 72 Rica-hotellia, ketju vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden suurimpana hotelliketjuna. Scandicin Norjan tarjonta laajenee 65 hotellilla ja siitä tulee siten Norjassa koko maan kattava ketju. Yritysosto odottaa vielä viranomaisten hyväksyntää.

Rica Hotels -ketjun hankinta on tärkeä askel Scandic-konsernin kehityksessä ja ketju on toteuttanut viime vuosina useita muitakin toimenpiteitä vahvistaakseen tarjontaansa Pohjoismaiden markkinoilla.

“Rica-oston myötä nousemme uudelle tasolle Pohjoismaiden hotellisektorilla”, sanoo Frank Fiskers, Scandicin konserni- ja toimitusjohtaja. “Vahvistamme tarjontaamme hyvämaineisilla ja sijainniltaan houkuttelevilla Rica-hotelleilla. Vieraillamme on pian valittavanaan noin 223 hotellia Pohjoismaissa. Vastaanotamme yhteensä 25 000 vierasta joka päivä ja meillä on 13 000 osaavaa ja motivoitua työntekijää, jotka tekevät parhaansa taatakseen vieraille mukavan ja mieleenpainuvan hotellivierailun.”

Scandicilla on tällä hetkellä 151 hotellia Pohjoismaissa, joista 19 on Norjassa. Rica Hotelsin valikoimaan kuuluu puolestaan 65 hotellia Norjassa ja 7 Ruotsissa.

Yritysosto merkitsee vieraillemme entistäkin parempaa Scandic-konseptia ja laajempaa hotellivalikoimaa. Vieraanvaraisuus, hyvä ruoka- ja juomatarjonta sekä hyvät palvelut ovat ketjun tärkeimpiä kilpailuetuja. Olemme myös edelläkävijöitä ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisuudessa sekä esteettömyydessä.

“Olemme löytäneet erittäin hyvän yhteistyökumppanin”, sanoo Rica-ketjun perustaja Jan E. Rivelsrud. “Muodostamme yhdessä Pohjoismaiden ehdottomasti suurimman hotelliketjun ja meillä on vahva pohja jatkaa kasvua. Rica ja Scandic täydentävät toisiaan maantieteellisesti ja tarjoavat yhdessä vierailleen entistäkin enemmän valinnanvaraa. Rica Hotels on vahva Norjassa, kun taas Scandicilla on vahvempi asema muissa Pohjoismaissa. Kaikki Rican ja Scandicin työntekijät huolehtivat ylpeydellä vieraiden viihtyvyydestä ja varmistavat heille miellyttävän hotellikokemuksen.”

Rivelsrudin perhe, joka omistaa Rica Hotels -ketjun tällä hetkellä, pysyy edelleen mukana hotellisektorilla Rica Eiendom Holding -yhtiönsä kautta. Tämä kiinteistöyritys omistaa 20 Rica Hotelsin hotellia, joiden toimintaa Scandic jatkaa kiinteistön vuokralaisena.

“Tämä päätös on tehty tulevaisuutta silmälläpitäen”, sanoo Aki Käyhkö, Scandic Suomen toimitusjohtaja. “Suurempi ja vahvempi Scandic muodostaa pohjan uusille työpaikoille myös tulevaisuudessa. Turismi on myös Suomessa kasvava ja merkittävä ala jonka edelleen kehittämiseen tarvitaan suuria ja edistyksellisiä toimijoita, joilla on riittävästi resursseja sitoutua toiminnan vahvistamiseen. Kun meillä on 84 hotellia Norjassa, voimme vaikuttaa osaltamme tämän sektorin vahvistamiseen myös Norjan talouden tärkeänä moottorina.

Tämä yritysosto johtaa Rica-hotellien siirtymiseen Scandic-tavaramerkin alle. Integrointiprosessi ja nimenmuutokset käynnistyvät, kun Norjan kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yritysoston.

Comments Off on Scandic ostaa Rica Hotels -ketjun – Vahvistaa tarjontaansa 72 hyvämaineisella hotellilla