Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
20
Jan '14

Lomarengas avaa uuden luontomatkailukohteen Hailuodossa

500px-Hailuoto.vaakuna.svg

Suomen johtava mökkimatkailutoimija Lomarengas Oy ryhtyy operoimaan Hailuodon ainutlaatuista Luotsihotellia ja Sumpun leirintäaluetta. Lomarengas kehittää alueesta ympärivuotisen luontokohteen, jonka uskotaan kiinnostavan niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin matkailijoita.

Luotsihotelli sijaitsee Perämeren suurimmalla saarella Hailuodolla. Uudistettu hotelli avataan toukokuussa 2014. Luontomatkailukoulu ja siihen liittyvä ympärivuotinen toiminta käynnistetään syyskuussa. Tällä hetkellä suunnitellaan Luotsihotellin sisätilojen remonttia.

”Luontomatkailu on kasvava trendi. Uskomme, että Hailuodon erityinen merellinen luonto voisi kiinnostaa nykyistä laajempaa matkailijajoukkoa”, sanoo Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola .

Hailuoto on arvostettu luonnonläheinen kohde, jonka Matkailulehti Mondo valitsi vuonna 2012 vuoden kotimaan matkailukohteeksi. Hailuodon sijainti on erinomainen Oulun hyvien lento- ja junayhteyksien ansiosta. Oulun kaupungin edustalla sijaitsevalle saarelle pääsee maksuttomalla lautalla. Talvisin saarelle voi kulkea myös autolla jäätietä pitkin. Veneilyä harrastavat voivat matkata saarelle omalla veneellään ja lipua saaren suojaisaan satamaan.

Lomarengas keskittyy Hailuodossa luonnon monimuotoisuutta kunnioittavaan ja siitä elämyksiä ammentaviin majoitus- ja matkailupalveluihin. Paikallisia osaamista halutaan hyödyntää mahdollisimman paljon erimerkiksi raaka-aineiden hankinnassa ja retkeilytoiminnassa. Hailuodossa on myös vahva taiteilijayhteisö, jonka asiantuntemusta halutaan tuoda esille.

Tietoa ja opastusta luonnon monimuotoisuuteen

Kohteeseen kuuluu esimerkiksi ympärivuotista toimintaa harjoittava Villi Pohjola -luontomatkailukeskus. Yksityisille ja yritysasiakkaille tarjotaan luonnon elämysten pariin ohjaavaa luontomatkailukoulu (Wild Nordic Outdoor School), jossa opetetaan muun muassa erätaitoja. Hailuoto tunnetaan myös lintuharrastajien paratiisina.

”Suomessa on upea luonto, jota ei ole hyödynnetty elämysmatkailussa riittävästi. Myös yritysten koulutukset ja seminaarit saavat uutta väriä, kun ne järjestetään ainutlaatuisessa ympäristössä. Haluamme, että sekä suomalaiset että kansainväliset vieraat pääsevät nauttimaan suomalaisen luonnon henkeäsalpaavasta kauneudesta”, Olkkola kertoo.

Hotellin 20 huonetta ja kokoustilat tarjoavat vieraille ainutlaatuisen mahdollisuuden hiljentymiseen ja luonnosta nauttimiseen. Gastronomisia elämyksiä matkailijoille tarjoaa lähiruokaan erikoistunut merenrantaravintola terasseineen. Lomarenkaan hoidettavaksi tulee myös Hailuodon mökkivälitystoiminta.

Luotsihotelliin tehdään parhaillaan kasvojenkohotusta, jonka avulla aikaisemman omistajan nuorisokeskustyylinen sisustus muokataan paremmin palvelemaan vaativienkin matkailijoiden tarpeita. Sisustussuunnittelijana toimii Kristiina Michelsson , joka on viettänyt nuoruuden kesänsä Hailuodossa ja tuntee hyvin sisustuksessa hyödynnettävän merellisen ympäristön.

”Hyvästä palvelutasosta huolimatta vierailijoilla säilyy voimakas yhteys luontoon hotellin sijainnin vuoksi. Halusimme tuoda perinteisten mökkiloman rinnalle vaihtoehtoja myös heille, jotka kaipaavat palveluita, eivätkä välttämättä halua lomallaan viettää aikaa kokaten tai siivoten”, summaa Olkkola.

Luotsihotelli avataan uusittuna toukokuussa 2014. Kesäajan hotelli palvelee normaaleja kesäturisteja ja lokakuun alusta huhtikuun loppuun tavoitteena on täyttää kapasiteetti yritysryhmillä ja kansainvälisillä luontomatkailuryhmillä.

LOMARENGAS OY 
Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on majoitus- ja luontomatkailuun keskittyvä yksityinen yritys, jonka liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997. Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas on yli 3800 lomakohteella Suomen suurin mökkivuokraaja. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy ja Ylläksen Matkailu Oy sekä omana liiketoimintayksikkönä Villi Pohjola. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 22 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 35. www.lomarengas www.villipohjola.fi , www.yllaksenmatkailu.fi

Comments Off on Lomarengas avaa uuden luontomatkailukohteen Hailuodossa