Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
16
Jan '14

Suomalainen matkailupalkinto 2014 Ravintolapäivälle

SuomalainenMatkailu-logo_200px

Suomalainen matkailupalkinto – Finnish Travel Award voittaja julkistettiin tänään Matkamessuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Yleisöäänestyksen voitti Ravintolapäivä, joka saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 3000 euron stipendin.

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jona kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi. Tapahtuman on perustanut ja sitä koordinoi joukko vapaaehtoisia suomalaisia yksityishenkilöitä.

– Ravintolapäivä voi tarjota sekä kaupunkilaisille että matkailijoille unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia. Paras puoli on se, että se perustuu ihmisten aktiivisuuteen, itse tekemiseen ja osallistumiseen. Pop up -ravintolat ovat aina erilaisia, kertoo Ravintolapäivän taustalla toimiva Timo Santala.

Ravintolapäivä on levinnyt ympäri maailmaa jo 55 eri maahan, ja se tuo vuosittain paljon turisteja Suomeen.

– Ravintolapäivä levittää positiivista Suomi-kuvaa ympäri maailmaa ja sanoisin, että se on tällä hetkellä eniten kiinnostusta herättävä asia Suomesta. Esimerkiksi isot risteilyalukset suunnittelevat aikataulujaan Itämerellä Ravintolapäivän mukaan. Matkailumarkkinoinnissa tällä olisi potentiaalia vaikka mihin, jos siihen löytyisi rahoitusta, arvioi Santala.

Kilpailu tuo esiin matkailun monipuolisuutta

Kilpailun tavoitteena on tuoda esiin matkailun laatua ja monipuolisuutta sekä nostaa esille ajankohtaisia ja kiinnostavia matkailuyrityksiä. Kilpailussa etsittiin sellaista henkilöä, yritystä, kohdetta tai tapahtumaa, joka elämyksellisyydellään, laadukkuudellaan ja omaperäisyydellään kannustaa matkailualaa kehittämään uudenlaisia palveluita. Lisäksi finalistien valinnoissa otettiin huomioon Matkamessujen vuoden 2014 teema Palveluksessanne –At Your Service.

Kilpailun voittaja valikoitui yleisöäänestyksessä netissä. Muina ehdokkaina äänestyksessä olivat Suomen luontokeskus Haltia, Vaarojen maraton sekä Ahvenanmaalla sijaitseva Smakbyn. Finaalinelikon valitsi matkailualan ammattilaisista koostunut raati, johon kuuluvat Heli Mäki-Fränti (Suomen Matkatoimistoalan liitto SMAL), Kristiina Hietasaari (Matkailun edistämiskeskus MEK), Eva Torra (Apollomatkat), Kai Paroma (CWT Kaleva Travel), Kati Kelola (matkailulehti Mondo) ja Lumia Ankkuri (Matkamessut).

www.matkailupalkinto.fi

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 16.–19.1.2014. Avoinna matkailualan ammattilaisille to 16.1. klo 9-19 ja pe 17.1. klo 9-12. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 17.1. klo 12–19, la–su 18.–19.1. klo 10–18.

Comments Off on Suomalainen matkailupalkinto 2014 Ravintolapäivälle