Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
15
Jan '14

Rantapallo: Matkailijan niksinurkka – pienet valinnat, suuret säästöt

rantapallo

Pienelläkin rahalla on mahdollista nähdä maailmaa. Matkailusivusto Rantapallo.fi kokosi 15 helppoa niksiä, jotka muistamalla saat puristettua matkabudjetista turhat kulut pois.

1. Valitse matkan ajankohta oikein

Koululaisten lomat ja kiireinen kesäkausi nostavat sekä lentojen että hotellien hintoja. Hiljaisempana ajankohtana voit lomailla jopa satoja euroja halvemmalla kuin vilkkaimpana sesonkiaikana.

2. Tutki matkakohteen tapahtumakalenteri

Messut, suuret konsertit ja muut tapahtumat täyttävät hotellit ja nostavat majoituksen hintaa. Varmista etukäteen, että et ole suunnittelemassa lomaasi samaan aikaan suurten massatapahtumien kanssa.

3. Vältä turhat yöpymiset

“Täytyy mennä yöksi Helsinkiin, jotta ehdin lentoasemalle ajoissa” – kuulostaako tutulta? Jos matkasi lentokentälle on pitkä, pyri varaamaan lentosi sellaisille kellonajoille, ettei kumpaankaan päähän synny tarvetta ylimääräiselle hotelliyölle.

4. Ruokaile sivussa turistikaduilta

Turistikohteissa kannattaa nälän yllättäessä aina siirtyä muutaman korttelin verran syrjään vilkkailta rantabulevardeilta tai keskustan suosituimmilta ravintolakaduilta. Saatat yllättyä kuinka paljon hinnat muuttuvat. Syö siellä, missä paikalliset syövät.

5. Vältä yllätykset hotellilaskussa

Hae juomat ja välipalat supermarketista tai kioskilta. Minibaarin valikoima on paitsi rajallinen, usein myös kohtuuttoman kallis. Tulitko lomalle katsomaan televisiota, tarvitsetko maksukanavia?

6. Tarvitsetko todella taksia?

Käytä taksipalveluja harkiten. Joskus se voi olla järkevin (tai turvallisin) vaihtoehto, mutta usein saman matkan voi kulkea aivan yhtä helposti bussilla tai metrolla. Jos taksi on ehdottomasti tarpeen, selvitä paikallisilta oikea hintataso. Taksi on yksi tyypillisimmistä palveluista, joista tietämättömät turistit huijataan maksamaan liikaa.

7. Hyödynnä halvat äkkilähdöt

Äkkilähtö on edullinen ja vaivaton tapa päästä aurinkoon. Viimeiset varaamattomat paikat myydään juuri ennen lähtöä joskus jopa alle puoleen hintaan. Kaikki kotimaiset äkkilähdöt löytyvät osoitteestahttp://www.rantapallo.fi/akkilahdot/.

8. Valitse jatkuva matkavakuutus

Matkavakuutuksia on monenlaisia. Yksittäisten matkojen yhteydessä kaupattavat vakuutukset ovat usein paljon kalliimpia kuin ympärivuotinen vakuutus. Kerran hankittu vakuutus kannattaa pitää jatkuvasti voimassa.

9. Onko halpalentosi varmasti halpa?

Muista aina vertailla lentojen kokonaiskustannukset. Monet lentoyhtiöt lisäävät lähtöhintaan mitä erilaisimpia ylimääräisiä maksuja matkatavaroista, aterioista, luottokortin käytöstä ja jopa lähtöselvityksen tekemisestä.

10. Etsi edullisin valuuttakurssi

Varmista etukäteen, missä kannattaa vaihtaa valuuttaa. Vältä hämäräperäisiä katupankkiireja.

11. Hyödynnä museoiden ja nähtävyyksien ilmaispäivät

Museot ja monet kulttuurikohteet tarjoavat tyypillisesti ilmaispäiviä esimerkiksi kerran kuukaudessa. Fiksu matkailija selvittää nämä etukäteen. Puistokonsertit ja muut ilmaistapahtumat ovat myös erinomaisen edullisia tapoja viihtyä kaupunkilomalla.

12. Vältä yllätykset puhelinlaskussa

Säädä matkapuhelimestasi internet-yhteys päältä pois heti lentokentällä. Verkkohinnat ovat viime vuosina monin paikoin jo laskeneet, mutta mitä kauempana kotoa olet, sitä kalliimmaksi huoleton nettisurffailu ulkomailla tulee. Hanki paikallinen SIM-kortti tai pyri käyttämään kahviloiden tai hotellin wifi-verkkoa.

13. Älä sorru turhiin ostoksiin

Onko lomasi tarkoitus uusien tavaroiden hankkiminen? Jos todella tahdot säästää, vastaus on ei. Päätä etukäteen, mitä tarvitset matkamuistoksi vai tarvitsetko mitään.

14. Vertaile kaikkien etappien hinnat

Todellinen tarjoushaukka tietää vertailun olevan valttia. Kaikessa. Vertaile lentohinnat, hotellihuoneet, autonvuokraus, eri reittivaihtoehdot, paikalliset ravintolat. Apua hintojen tutkimiseen löydät helposti Rantapallon hakupalveluista.

15. Valitse edullinen matkakohde

Kaikista säästönikseistä helpoin: valitse kohde, jonka hintataso on matala. Siten säästät sekä majoituksesta, ruokailuista että aktiviteeteista.

Comments Off on Rantapallo: Matkailijan niksinurkka – pienet valinnat, suuret säästöt