Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
8
Nov '12

Helsinki ei kiinnosta naapurimaiden matkailijoita

Keväällä Helsingissä järjestettiin useita matkailijoita houkuttaneita tapahtumia. Turisteja oli paljon mutta siitä huolimatta Helsinki ei noussut muiden Pohjoismaiden matkailijoiden kahdenkymmenen suosituimman ulkomaankohteen listalle. Tämä ilmeneeHotels.comin viimeisimmästä alkuvuoden 2012 matkailutrendejä kuvaavasta Hotel Price Indexistä (HPI).

Vaikka Helsingissä järjestettiin monia eri tapahtumia, jotka nostivat Helsingin suosiota ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa, pääkaupunkimme ei silti mahtunut suosituimpien matkakohteiden listalle. Esimerkiksi ruotsalaisia ei houkuttanut kylliksi edes jääkiekon MM-turnaus, jotta Helsinki olisi mahtunut länsinaapureidemme 20 suosituimman ulkomaankohteen joukkoon. Sen sijaan sekä Kööpenhamina että Tukholma komeilevat korkeilla sijoilla usean Euroopan maan listoilla. Molemmat mahtuivat myös suomalaisten suosituimpien ulkomaankohteiden listalla kymmenen kärkeen. Helsinki ja kohtalotoveri Oslo sen sijaan loistavat poissaolollaan.

Keväällä jääkiekkokultaa Helsingissä voittaneen Venäjän listalla Helsinki oli sentään sijalla 11. Venäjällä Helsinki siis nauttii vielä turistien suosiosta. Helsinki ei hävinnyt mitättömille kaupungeille itänaapuriemme listalla. Venäläisten suosikkikohteiden kymmenen kärki koostuu suurelta osin maailman suosituimmista matkakohteista. Sieltä löytyvät esimerkikisi New York, Pariisi ja Lontoo.

Yleisesti suosituimpia ulkomaankohteita eurooppalaisten keskuudessa olivat vähemmän yllättävästi muun muassa New York, Lontoo, Pariisi, Rooma, Berliini ja Barcelona. Myös uhkapelikaupunki Las Vegas sijoittu monella listalla korkealle – saksalaisten keskuudessa se oli jopa koko alkuvuoden suosituin ulkomaan kohde.

Taulukko 1. Eurooppalaisten suosituimmat ulkomaankohteet maittain vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla:

Maa Tanska Iso-Britannia Sveitsi Saksa Itävalta Irlanti Hollanti
1 Berliini Pariisi New York Las Vegas New York Lontoo New York
2 Lontoo New York Lontoo New York Lontoo New York Las Vegas
3 Pariisi Rooma Pariisi San Francisco Las Vegas Pariisi Pariisi
4 New York Barcelona Las Vegas Lontoo Berliini Rooma Lontoo
5 Rooma Berliini Miami Los Angeles Pariisi Amsterdam Berliini
6 Barcelona Amsterdam Berliini Miami München Barcelona Rooma
7 Hampuri Las Vegas San Francisco Pariisi Barcelona Belfast San Francisco
8 Amsterdam Kööpenhamina Barcelona Wien San Francisco Las Vegas Barcelona
9 Tukholma Tukholma Los Angeles Rooma Hampuri Orlando Los Angeles
10 Las Vegas Dublin München Amsterdam Los Angeles Liverpool Miami
Maa Espanja Ruotsi Venäjä Italia Norja Ranska Suomi
1 New York Lontoo Pariisi New York Lontoo New York New York
2 Lontoo New York New York Lontoo New York Lontoo Lontoo
3 Pariisi Barcelona Rooma Pariisi Kööpenhamina Las Vegas Rooma
4 Rooma Pariisi Milano Miami Pariisi Rooma Pariisi
5 Berliini Rooma Berliini Berliini Barcelona Barcelona Berliini
6 Lissabon Kööpenhamina Phuket Barcelona Berliini Miami Kööpenhamina
7 Las Vegas Berliini München Madrid Tukholma San Francisco Barcelona
8 Tokio Las Vegas Wien Amsterdam Rooma Los Angeles Tukholma
9 Amsterdam Amsterdam Lontoo Las Vegas Amsterdam Venetsia Amsterdam
10 San Francisco Miami Miami Los Angeles Göteborg Amsterdam Phuket
  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
  • Hinnat on tarkistettu 13.08.2012, joten muutokset ovat mahdollisia.

Hotels.com

Hotels.com on osa kaikilla merkittävillä markkinoilla toimivaa Expedia-ryhmää ja sen valikoimiin kuuluu yli 160 000 laadukasta hotellia, huoneistoa ja B&B-majapaikkaa yli 200 maassa ja yli 25 000 kohteessa ympäri maailmaa. Näistä kaikista löytyy täydelliseen yöpymiskokemukseen tarvittavat tiedot. Jos asiakas löytää muualta halvemman hinnan etukäteen maksamalleen hotellihuoneelle, tarjoaa Hotels.com kyseisen hotellihuoneen asiakkaalle samaan hintaan. Hotels.com hyödyntää yhtä alan suurinta hotelliyhteistyöverkostoa ja neuvottelee käyttäjille parhaat hinnat sekä tarjoaa säännöllisesti erilaisia alennuksia ja tarjouskampanjoita. Lisäksi Hotels.com tarjoaa käyttäjilleen 7 miljoonaa asiakasarviota esittelemistään kohteista ihmisiltä, jotka todella ovat yöpyneet hotelleissa. Näin asiakkaat tietävät majoitusta varatessaan mahdollisimman paljon kohteesta.

Matkailijat voivat tehdä varauksen internetissä tai soittamalla monikieliseen asiakaspalvelunumeroon +358 10 808 097. Hotels.comin sovelluksia älypuhelimille ja tableteille voi ladata osoitteesta http://fi.hotels.com/tarjoukset/mobile_fi/. Sovellusten kautta asiakkaat voivat etsiä ja tehdä varauksia missä vain ja päästä hyödyntämään yli 20 000 viime hetken tarjousta. Sovellukset ovat saatavilla yli 30 kielellä, mukaan lukien suomeksi. Sovellusten avulla käyttäjät voivat myös suodattaa ja lajitella hotelleja, lukea asiakasarvioita sekä löytää viime hetken tarjouksia läheltä omaa sijaintiaan.

Hotels.com on hiljattain lanseerannut Welcome Rewards™ -kanta-asiakasohjelmansa maailmanlaajuisesti. Welcome Rewardsissa™ asiakas saa yhden palkintoyön jokaista kymmentä Hotels.comin kautta varattua yötä kohden. Maksettavaksi jäävät vain verot ja mahdolliset lisämaksut. Hotels.comin sivuilta löytyvät ehdot ja säännöt ovat voimassa.

Viimeisen kahdeksan vuoden ajan Hotels.com on julkaissut kahdesti vuodessa palkitun kansainvälisen katsauksen hotellihuoneiden hinnoista, Hotel Price Indexin. Hotel Price Indexistä on tällä hetkellä olemassa 31 eri maiden versiota, lisätietoja: http://press.hotels.com/en-gb/hotel-price-index/. Seuraa Hotels.comia myös FacebookissaTwitterissä ja YouTubessa.

Comments Off on Helsinki ei kiinnosta naapurimaiden matkailijoita